foto gebouw soft

Wat is iOT?

iOT is de ontwikkeling om steeds meer objecten (machines, producten, apparaten en systemen) uit te rusten met sensoren waardoor ze slimmer worden. Dit stelt objecten in staat om informatie te verzamelen over hun toestand en omgeving en te communiceren met backend systemen. Op deze manier zijn objecten op afstand te controleren, te beheren en te bedienen. Op deze manier raken de fysieke en virtuele wereld steeds meer met elkaar verbonden.

Waarom is het voor uw bedrijf interessant?

Om kosten te besparen en de productiviteit te verhogen. Door verspilling detecteerbaar en meetbaar te maken, kunnen we monteurs, chauffeurs en andere professionals efficiënter laten werken. Met de inzet van iOT kunnen tijdverslindende interactie- en administratieprocessen en dus veel kosten, worden bespaard.

iOT draagt bij aan de dienstverlening naar klanten en biedt nieuwe manieren voor het leveren van service. Bijvoorbeeld doordat objecten zelf aangeven wanneer ze onderhoud nodig hebben of aan vervanging toe zijn. Kwaliteit en snelheid van dienstverlening wordt steeds belangrijker, iOT draagt bij om dit verder te optimaliseren.

Er ontstaan ook nieuwe verdienmodellen. Door verbetering van organisatie- en werkprocessen dienen zich allerlei nieuwe mogelijkheden aan voor bedrijven.

Waarom nu starten met iOT?

Sensoren en geheugenchips worden steeds goedkoper en daardoor voor veel toepassingen haalbaarder. Ook wordt de technologie steeds kleiner, krachtiger en energiezuiniger.  Daarbij komt draadloze connectiviteit is steeds breder beschikbaar en neemt de snelheid toe tegen afnemende kosten.

Ook grotere beschikbaarheid van vrijwel oneindig grote rekenkracht en opslagcapaciteit, ondersteunt met makkelijk toegankelijke cloud-diensten en nieuwe data analyse methoden, biedt meer kansen.

Een ander belangrijk argument is dat er steeds meer mobiele devices zijn waarmee gebruikers 24/7 toegang tot het internet hebben. Deze devices kunnen tevens dienen als afstandsbediening voor slimme objecten en vergroten zowel inzicht als controle.

iOT Connect kan u van dienst zijn bij het definiëren van nieuwe kansen, het zoeken naar nieuwe business modellen, de kosten te minimaliseren, het vinden van de juiste (technische) partners en de begeleiding van uw iOT project.

Doelstellingen van IoT

Als het gaat om inzicht en invloed of controle zijn de doelstellingen van IoT:

  • Realisatie van kostenreductie
  • Optimalisatie van processen
  • Combinaties van verdienmodellen
  • Het verhogen van de omzet
  • Creëren van nieuwe business modellen’
  • Versterken van de klantrelatie
  • Nieuwe klantwaarden

Introductie IoT

hqdefault

Zoekt u een ervaren iOT Consultant?